EA: 'We waren bezorgd dat jongeren niet wisten dat WW1 was gebeurd' | Gamer.nl

EA: 'We waren bezorgd dat jongeren niet wisten dat WW1 was gebeurd' | Gamer.nl

Electronic Arts was bezorgd dat het jongere publiek niet wist dat er ooit een Eerste Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Dat vertelde EA's financieel directeur Blake Jorgensen tijdens een conferentie.

Tijdens zijn toespraak bij de Bank of America Merrill Lynch 2016 Global Technology Conference vertelt Jorgensen dat er "wat discu ie" was binnen EA over de setting van Battlefield 1.

"We waren bezorgd dat veel van onze jongere spelers niet weten dat er een Tweede Wereldoorlog of Vietnamoorlog was, dus wat betreft de Eerste Wereldoorlog...", zegt hij.

EA-baas Patrick Soderlund wees in eerste instantie de Eerste Wereldoorlog-setting voor Battlefield 1 af. Hij dacht dat het vechten in de loopgraven niet erg spannend zou zijn. Nadat de game-designers bleven aandringen begon hij in te zien dat de setting "past bij de franchise en bij EA".

Volgens Jorgensen biedt de setting een hoop geografische mogelijkheden voor de Battlefield-franchise, aangezien de Eerste Wereldoorlog plaatsvond over heel Europa en delen van Afrika. Ook op het gebied van gameplay geeft de setting veel kansen voor vernieuwingen.

"Ik denk dat mensen niet begrijpen dat er tijdens de Eerste Wereldoorlog een enorme technologische vooruitgang heeft plaatsgevonden," zegt Jorgensen. "De oorlog begon op paarden en eindigde met vliegtuigen, tanks, oorlog chepen en onderzeeërs. Voor ons is dat een enorme kans om daar een game omheen te maken."

Battlefield 1 verschijnt op 21 oktober op pc, Xbox One en PlayStation 4. Mensen met EA of Origin Acce kunnen al op 18 oktober beginnen. Ook komt er later een bèta beschikbaar. Tevens houdt EA op zondag 12 juni 23:00 uur Nederlandse tijd een speciale Battlefield 1-livestream, waarin gameplay met 64 spelers getoond wordt.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou