Hiermee reageert Electronic Arts op de commotie die ontstaan is nadat een medewerker van EA’s studio BioWare een zeer lovende review had geschreven op Metacritic over Dragon Age II. "Natuurlijk stemmen mensen die het spel hebben gemaakt op hun eigen game", zegt de woordvoerder. "Zo werkt het bij de Oscars, Grammy's en ik wed dat zelfs Barack Obama op zichzelf heeft gestemd in de vorige verkiezingen".

De BioWare-medewerker, die op Metacritic onder de naam Avanost bekendstaat, schrijft in de review: "Elke negatieve opmerking die je tegenkomt over deze game is een overreactie van persoonlijke voorkeur. De game is foutloos uitgevoerd en eindeloos onderhoudend." Vanwege de opvallend positieve toon besloot een andere Metacritic-gebruiker, GatoFiasco, de daadwerkelijke schrijver van de review te achterhalen. Hij ontdekte dat Chris Hoban, medewerker van Dragon Age II-ontwikkelaar BioWare, achter de recensie zat.

Objectiviteit

"Dit is een kwestie van ethiek en integriteit", zegt GatoFiasco. "Consumenten hebben objectieve informatie nodig om een goede beslissing te kunnen nemen om een product te kopen." De review in kwestie is inmiddels verwijderd, maar de game krijgt van Metacritic-gebruikers nu bijzonder lage cijfers uit protest. Dragon Age II is sinds 10 maart te verkrijgen voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en wordt door de pers over het algemeen positief ontvangen. De gemiddelde Metascore, gebaseerd op professionele reviews, is 84 uit 100 punten. De gebruikersscore is op Metacritic slechts 4,2 uit 10 punten.