EA: 'Tientallen miljoenen nieuwe spelers tijdens pandemie'

EA: 'Tientallen miljoenen nieuwe spelers tijdens pandemie'

EA heeft tientallen miljoenen nieuwe spelers in zijn games verwelkomd sinds het begin van de pandemie. Dat zei CEO Andrew Wilson tegen investeerders, schrijft href="https://venturebeat.com/2020/07/30/ea-ceo-tens-of-millions-of-new-players-have-joined-ea-games-during-pandemic/">VentureBeat</a>.

Volgens Wilson draaide EA het beste kwartaal uit de geschiedenis van het bedrijf, ook al bracht de uitgever maar twee games uit: Command & Conquer Remastered Collection en Burnout Paradise Remastered. De verwachtingen voor het hele jaar werden met 400 miljoen dollar verhoogd naar 5,62 miljard dollar.

Wilson hoopt dat de nieuwe klanten ook blijvertjes zijn. "Tientallen miljoenen nieuwe spelers zijn in onze games gekomen en we hebben ook veel spelers die zijn teruggekeerd. Naast een hogere engagement van onze bestaande spelers, zijn deze terugkerende spelers nu diepgeworteld in onze live-diensten. Ze bouwen nieuwe speelpatronen en vriendschappen in onze games."

Als voorbeeld wordt de game Star Wars: Galaxy of Heroes genoemd. De mobiele game is inmiddels vijf jaar oud, maar beleefde het beste kwartaal sinds 2018. Ook The Sims 4 steeg 110 procent in vergelijking met een jaar geleden en Apex Legends had de meeste speelsessies en hoogste omzet sinds het release-kwartaal.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit zet je toch wel aan het denken. Mensen hebben nu zo weinig te doen, dat ze maar EA games gaan spelen....

0

@Vogeltje Hahahaha, da's een goeie, maar goed, ik heb ze ook beiden op Steam gehaald.

0

Aanbevolen voor jou