EA-techniek laat mensen games streamen terwijl ze downloaden

EA-techniek laat mensen games streamen terwijl ze downloaden

Een patent van Electronic Arts beschrijft een techniek waarmee games gestreamd kunnen worden terwijl ze gedownload worden.

Het patent werd op 16 februari goedgekeurd en beschrijft een manier om de wachttijd voor het downloaden van games te verwijderen. Wanneer een gebruiker een game op wil starten die nog niet geïnstalleerd is, ontvangt een online server een aanvraag. De server zorgt er voor dat de gebruiker meteen een gestreamde versie voorgeschoteld krijgt.

De server zoekt vervolgens uit of de gebruiker voldoende bandbreedte heeft om zowel een game te streamen als te downloaden. Als dat het geval is, worden beide acties tegelijk gedaan. Vervolgens wordt na het downloaden automatisch overgeschakeld naar de gedownloade versie.

Patenten worden door allerlei bedrijven regelmatig geregistreerd, dus het is niet duidelijk of EA de hierboven beschreven techniek daadwerkelijk ergens toe gaat passen. 

Electronic Arts

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Voor de toekomst wel leuk, kan je mensen snel aan het gamen helpen. Mooie tussenstap voordat alles over gaat naar streaming.

0

Aanbevolen voor jou