EA Sports gaat meer doen tegen racisme in hun games

EA Sports gaat meer doen tegen racisme in hun games

EA Sports gaat meer doen om giftig gedrag van spelers in hun games aan te pakken. Dat wordt bekendgemaakt via een statement op hun Twitter-account.

Volgens het statement wil EA Sports racistisch, xenofobisch, homofoob en seksistisch gedrag scherper in de gaten houden. "Giftig gedrag verandert en evolueert snel en we erkennen dat we meer moeten doen om dit soort individuen actief in de gaten te houden en te verwijderen."

EA Sports legt uit welke stappen worden ondernomen om dit te bewerkstelligen. Zo zal de lijst met termen in alle talen worden aangepast, zodat beledigende woorden snel worden gevonden. Ook wordt het makkelijker voor spelers om anderen te rapporteren en worden die meldingen sneller onderzocht.

Met name in het reddit-forum van NHL 20 wordt al langere tijd melding gemaakt van bijvoorbeeld racistische spelersnamen in de game, zoals spelers met de naam "George Floyd", "Blacklifes don't matter" en "I can't breathe". EA werd daarbij opgeroepen om actie te ondernemen.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Er komen allemaal goed bedoelde alleen rare oplossingen. Veel bedrijven die of een pr stunt zien of oprecht bedoelen een boodschap af te geven net zoals mensen op social media doen. Racisme is een grotendeels aangeleerde overtuiging die hopelijk door de juiste tools in te zetten over tijd sterk zal afnemen. Het is bizar dat je op school allerlei vakken leert en hoe wij zelf werken daar minimaal bij zit zoals de basis beginselen van psychologie en bijvoorbeeld een blokuur in de maand waarbij je fysiek les krijgt in de gymzaal gericht op pesten, uitsluiten en functioneren in groepen. Dit zal leiden tot de ontwikkeling van "Theory of mind" (ToM) wat het vermogen is om een idee te vormen van het perspectief van anderen en zichzelf op gebeurtenissen en situaties. Dit vermogen brengt de vaardigheid met zich mee om te beseffen dat de eigen opvattingen, verlangens en emoties kunnen afwijken van die van een ander. En hopelijk tot meer begrip voor anderen en dat we uiteindelijk allemaal mens zijn met in essentie voor de meesten dezelfde behoeften. Daarnaast zijn er waarschijnlijk nog genoeg andere mogelijkheden die goed kunnen worden ingezet. Het gaat alleen verder dan racisme, het gaat om meer gelijkheid in het algemeen. Ik kan de protesten begrijpen alleen zie ook dat een deel van deze groep doorslaat wat begrijpelijk is als je jaren niet word gehoord/genegeerd en de kop in gedrukt alleen werkt het tegen productief wat angst en boosheid oproept bij een aanzienlijke andere groep mensen die zich ook weer gaan verzetten. De media mengt zich er ook in die het tig keer uitzenden en soms met de emoties meegaan wat de boosheid nog sterker maakt. Dan een deel van de protesteerders die vanaf jongs af aan hebben geleerd om zich te verzetten omdat hun ouders zich benadeeld voelen (wat soms waar is en soms niet) en een soort enemy of the state/gevestigde orde en blanken zijn geworden die nu hun dominantie en status willen profileren tot hoger dan de blanken en hun gram halen over de eeuwen van discriminatie. Dan zijn er nog de jongeren die sowieso tegen alles aantrappen en de dopamine fabriek in hun hersenen aan het voeden zijn. Of degene die een totaal andere agenda hebben en dit gebruiken om chaos te creeeren. Ik vraag me af als dit geen corona tijdperk was geweest hoeveel mensen er waren gekomen om te protesteren en oprecht hun eigen tijd opzij hadden gezet om dit te doen. De vernielingen kunnen natuurlijk verder echt niet en dit soort grote demonstraties vind ik in Nederland op dit moment echt ongepast in ons huidige situatie. Nogmaals, vanuit mijn perceptie moeten er gepaste oplossingen komen op de ontwikkeling van jongere generaties, bij een deel van de oudere generatie zal dit lastiger worden.

0
test

Men gaat discriminatie aanpakken. Racisme is er slechts een deel van maar is nu even trending natuurlijk

0

Aanbevolen voor jou