EA promoot Fifa-microtransacties in speelgoedmagazine

EA promoot Fifa-microtransacties in speelgoedmagazine

Electronic Arts is onder vuur komen te liggen nadat het bedrijf Fifa Points in een reclamefolder van speelgoedwinkel Smyths heeft gepromoot.

In het magazine van de Britse speelgoedwinkel is te zien hoe de Ultimate Team-modus werkt. Daarbij wordt duidelijk aangegeven dat gamers Fifa Points kunnen gebruiken om pakjes te openen en zo spelers te vergaren.

De advertentie schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat, omdat Fifa Points al een tijdje onder vuur liggen. Het gaat immers om wat velen als een manier van gokken zien. Door dit in een magazine die veel kinderen lezen te promoten, promoot EA volgens critici dus eigenlijk gokken aan kinderen. Op plekken als Reddit wordt hevige kritiek geplaatst.

Onlangs gaf een pro-Fifa-speler aan in Fifa 21 geen microtransacties te kopen. Tim 'Latka' Schwartmann, die speelt voor het Duitse esportsteam FC Schalke 04, meldt dat hij Fifa Ultimate Team gaat spelen zonder een cent uit te geven.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

snap het aan de ene kant wel hoor, je weet niet wat je krijgt en misschien zit er wel iets moois in. Maar dit is toch ook zo bij bv trading card games? Die worden ook in speelgoed winkels verkocht. In hoe verre zou dat aanzetten tot gokken?

0

@HunterSeeker verschil is denk ik oa dat je unlimited gokt als je digital dat goed. Als je 20 trading cards hebt waar je niets mee kunt, voelt dat anders als je dat digitaal opstapeld en het niet meer ziet. Maar dit is wel aantoonbaar verslavend, dus dat moet je niet willen.

0

@HunterSeeker je speelt duidelijk geen fifa zo te zien,als je 20 packs koopt,dan krijg je gegarandeerd minstens 13 tot 15 packs die waardeloos zijn,zelfs met hoge futcoins(laten we zeggen 100k),en de kans is heel groot,dat je wel 5 tot 6x zelfde speler packt! en de probability voor een topspeler is vaak laag,dus je gokt daadwerkelijk.

0
test

Schaamteloos!

0

Aanbevolen voor jou