EA over de Nintendo Switch-versie van Fifa 18 | Gamer.nl

EA over de Nintendo Switch-versie van Fifa 18 | Gamer.nl

Bestuursvoorzitter van global publishing bijEA, Laura Miele, heeft in een href="http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-06-20-the-evolution-of-games-as-a-service">interview</a> de Nintendo Switch-versie van Fifa 18 besproken.

In het interview wordt het aantal games van EA op de Nintendo Switch aangehaald. Momenteel heeft EA alleen Fifa 18 aangekondigd voor de Switch en er zijn nog geen plannen aangekondigd om nog meer games uit te brengen voor de Switch. Over Fifa 18 zei Laura Miele:

"Fifa is de grootste game in de game-industrie. De enorme schare fans die Fifa wereldwijd heeft zal bijdragen aan de verkoop van Nintendo hardware aan Fifa-fans. We vinden de draagbaarheid van de Switch geweldig en de software die er nu voor beschikbaar is, is van uitstekende kwaliteit tot zover. We zullen de ontwikkelingen rondom de Nintendo Switch in de gaten houden."

In het interview wordt ook het feit dat Fifa 18 op de Switch niet op de Frostbite-engine draait, zoals de Xbox One en PS4-versies aangehaald. Miele zei hierover dat de Switch-ondersteuning van EA niet wordt belemmerd door de beperkingen van de hardware.

"Er zijn inderdaad technische verschillen qua hardware, maar belangrijker zijn de verschillen tu en gamers. Als je onderweg een game aan het spelen bent dan vraagt dit om andere features, een andere interface en een andere ervaring dan wanneer je op een game op de televisie speelt. Hier moet te allen tijde rekening mee gehouden worden. We willen nooit een directe port uitbrengen, maar juist een waardevolle ervaring creëren op elke platform."

Fifa 18 is momenteel in ontwikkeling voor PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, pc en is de eerste game van EA op Nintendo Switch. De voetbalgame komt 29 september uit. Lees hier onze preview van Fifa 18.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou