EA ontwikkelt games Natal en Sony's nieuwe controller | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

EA president John Riccitiello: "We bekijken beide technologieën heel positief. Bewegingsgevoelig gamen is iets dat mensen meer systemen laat kopen, intere e vergroot en [de industrie] laat groeien."

Riccitiello's opmerking dat het bedrijf ergens in 2010 haar plannen voor beide technologieën uit de doeken doet, komt overeen met de geruchten dat Microsoft Project Natal aan het einde van 2010 wil lanceren. Er gaan nog geen geruchten over de releasedatum van Sony's naamloze project.

Zonder controller in handen

Tijdens de E3 afgelopen juni toonden zowel Sony als Microsoft nieuwe technologieën die bewegingsgevoelige controle over games moeten geven. Microsoft doet dit via een camera en laat de speler zonder controller in handen games en het Xbox Live Dashboard besturen. Sony is ook in de weer met een camera, maar voegt daar ook een controller aan toe die qua uiterlijk lijkt op de Wii-controller.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou