GamesIndustry heeft een korte samenvatting van de nieuwste roddels en bevestigingen omtrent nieuwe games van Electronic Arts. Zo weet men mede te delen dat Visual Science waarschijnlijk de studio is die momenteel aan een game gebaseerd op de James Bond film GoldenEye werkt. Visual Science maakte eerder Formula 1: Career Challenge voor deze uitgever en zou voor GoldenEye nauw samenwerken met de Elecronic Arts fabriek in Los Angeles.

Tevens zou EA Northwest momenteel bezig zijn met een nieuw deel in de Strike franchise, waarin memorabele titels als Jungle- en Desert Strike verschenen. De laatste incarnatie van deze reeks was in 1997 toen Nuclear Strike ten tonele verscheen. De nieuwe Strike game zou midden 2005 verschijnen en belooft veel vrijheid voor de speler, zowel in voertuigen als te voet.

Tot slot heeft men ook nog het gerucht dat Electronic Arts een andere oude franchise vanonder het stof vandaan gehaald heeft, namelijk Syndicate. Deze reeks is bij de overname van de Engelse ontwikkelaar Bullfrog in het bezit van Electronic Arts gekomen en vooral veel gamers van het eerste uur verlangen nog vaak terug naar deze tactische futuristische game bedacht door Peter Molyneux. Het laatste Syndicate deel, Syndicate Wars, stamt alweer van 1996 en gezien het feit dat Electronic Arts ook de Strike franchise opgegraven heeft, is alvast een goed voorteken. Toch kon de 'insider' van GamesIndustry dit gerucht niet bevestigen.