EA niet van plan om Syndicate te censureren in Australië | Gamer.nl

EA niet van plan om Syndicate te censureren in Australië | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Onlangs werd Syndicate geweigerd voor cla ificatie in Australië vanwege verschillende gewelddadige handelingen die in de game voorkomen. Hierdoor komt de first-person shooter van Starbreeze niet in aanmerking voor de vijftien jaar en ouder-leeftijdscategorie, de hoogste leeftijdscategorie in Australië.

Electronic Arts is niet van plan om de game aan te pa en zodat deze alsnog kan verschijnen in Australië. De uitgever is in de verklaring niet te spreken over het Australische beleid. "Het is jammer dat het beleid van de overheid volwa enen weerhoudt van het spelen van Syndicate. De game zal ondanks de enthousiaste reactie van de fans niet uitgegeven worden in Australië."

"We voelden ons aangemoedigd door de overeenstemming die de regering recentelijk had bereikt om een 18+ rating aan te nemen, maar vertragingen zorgen ervoor dat er nog altijd obscure censuur wordt gepleegd op games – censuur die nooit op boeken of films toegepast zal worden. Wij doen een beroep op politici om snel de regelgeving te veranderen zodat deze de huidige markt beter vertegenwoordigt en miljoenen volwa enen de mogelijkheid geeft hun eigen keuzes te maken op gebied van games."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou