EA: ‘NBA Elite 11 was geen goede game geworden’ | Gamer.nl

EA: ‘NBA Elite 11 was geen goede game geworden’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Waar het op neerkomt, is dat het een slechte game zou zijn geworden. Ik denk dat het veranderen van de manier waarop de consument basketbalspellen speelt gewoon meer tijd heeft gevergd dan dat er beschikbaar was”, aldus Wilson, die benadrukt dat het niet aan ontwikkelaar EA Canada heeft gelegen. “Het is niet dat het Elite-team gefaald heeft. Ik denk juist dat zij een geweldige prestatie afgeleverd hebben door toch zo ver te zijn gekomen.”

In navolging van de besli ing om NBA Elite 11 te annuleren, besloot EA om de ontwikkeling van de NBA-titels voortaan bij EA Tiburon onder te brengen, dat jaarlijks al vier andere sporttitels oplevert. NBA Jam, dat oorspronkelijk als extra op de disk van Elite zou komen te staan, wordt nu ter vervanging als retailspel uitgebracht. Het spel kwam al eerder op de Wii uit, maar had daar geen online-opties.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou