"De Wii-markt is tegenwoordig wat onvoorspelbaar", zegt Tascan. "We gaan kijken hoe het deze kerstperiode gaat en, hoewel we met de Wii erg succesvolle titels hebben gehad, gaan we onze focus leggen op grote, blockbustertitels. Dat betekent niet dat we de Wii in de steek laten, maar als studio wil je klaar zijn voor een nieuwe uitdaging".

De afgelopen jaren heeft de studio verschillende exclusieve Wii-titels afgeleverd, waaronder  Boogie Superstar en Skate it, die slechts kleine successen werden. De enige Xbox 360- en PS3-titel die de studio gemaakt heeft, is Army of Two. Volgens Tascan is dit de meest succesvolle nieuwe franchise die EA de afgelopen jaren heeft gehad. De studio werkt nu aan het tweede deel in de reeks, Army of Two: The 40th Day. Deze verschijnt in januari 2010.

Herstructurering

De verschuivende focus van EA Montreal is nieuw bewijs van de herstructureringen die Electronic Arts doorvoert. Eerder kondigde het bedrijf al aan 1500 banen te zullen schrappen, onder andere resulterend in het sluiten van ontwikkelstudio Pandemic. Verder kocht de uitgever onlangs Playfish, een ontwikkelaar van Facebook-games, voor 167 miljoen euro.