EA koopt Glu Mobile voor 2,1 miljard dollar

EA koopt Glu Mobile voor 2,1 miljard dollar

EA heeft ontwikkelaar en uitgever Glu Mobile opgekocht voor 2,1 miljard dollar. 

Dat maakt EA bekend via een persbericht. Zoals de naam van het bedrijf al verklapt, gaat het om een ontwikkelaar die zich specialiseert in spelletjes voor op de telefoon. Glu Mobile staat bekend om het uitgeven en ontwikkelen van 3D freemium games voor mobiele apparaten en beschouwt zichzelf als leider van de markt. 

Glu Mobile maakte games als Kim Kardashian: Hollywoord, Diner Dash Covet Fashion en Disney Sorcerer's Arena. Het succes van hiervan heeft de aandacht van EA duidelijk getrokken.

"De aankoop van Glu combineert geweldige teams en producten om zo een leider te creëren in mobiele games met veel kennis over de verschillende, snelgroeiende genres.", schrijft Andrew Wilson, CEO van EA.  

Uit het persbericht blijkt dat EA en Glu Mobile samen over meer dan vijftien verschillende top live services beschikken, waarmee de afgelopen twaalf maanden goed geld is verdiend.

Ondanks het bij Glu Mobile aan naamsbekendheid schort, behoort EA's acquisitie van het bedrijf wel tot één van de grootste aankopen in de geschiedenis van de game-industrie. Uiteraard betaalde Microsoft een stuk meer voor ZeniMax (7,5 miljard), maar het bedrag dat EA voor voor Glu Mobile neertelt is bijvoorbeeld hoger dan de prijs die Facebook betaalde voor Oculus VR in 2014. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En hoeveel betaalde Facebook dan voor Oculus VR in 2014? ;)

0
test

2,1 miljard voor shitty stuff die ze waarschijnlijk nog veel meer gaat opleveren ook omdat mensen beetje crazy zijn.. Persoonlijk nog nooit een cent uitgegeven aan een mobile game.

0
test

@kleinekoosjer precies maar de omzet in mobile games is zo hoog dat ze dit waarschijnlijk snel terug verdienen.

0

Aanbevolen voor jou