EA is de grootste uitgever van Europa, volgens EA | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dit terwijl het bedrijf te kampen heeft met slechtere verkoopcijfers over 2009 dan vooraf verwacht

De winkelverkoop van games is bij EA met tien procent gedaald, terwijl van te voren een groei van vijf procent was berekend. Intat verwacht dat de komende twaalf maanden op zijn best een vlakke lijn laten zien in de verkoopcijfers.

Desondanks heeft EA zijn marktaandeel weten uit te breiden en hebben ze volgens Intat Nintendo achterhaald als marktleider in Europa. "We hebben de leidende positie in 2008 aan Nintendo verloren, maar we hebben hem teruggewonnen. Nu is het afwachten of we deze positie vast kunnen houden tot de Kerst, maar we hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken." Aangezien het hier nog geen officële cijfers betreft, is het voor deuitgever overigens nog niet in te schatten of de toename in digitale content enandere inkomstenbronnen uiteindelijk hebben gezorgd voor een vergroot marktaandeel.

Intat ziet voor 2010 vooral mogelijkheden dankzij de gedaalde prijzen van de Xbox 360 en PlayStation 3: "Ze [de winkelverkopen] dalen mi chien licht, maar na de prijsdalingen, specifiek die van de Xbox 360 en de PlayStation 3, gaan meer mensen nieuwe hardware kopen. Dus mi chien zullen er meer consumenten zijn en mi chien wordt de markt iets beter, wellicht stabiel, en anders een lichte daling die minder is dan dit jaar."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou