EA herziet gebruiksvoorwaarden Origin | Gamer.nl

EA herziet gebruiksvoorwaarden Origin | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel de strekking van de voorwaarden gelijk blijft - EA behoudt nog steeds het recht data te verzamelen over de  software en hardware van Origin-gebruikers - spreekt de uitgever zijn consumenten nu direct aan over wat het met die informatie doet. 

De desbetreffende pa age in de voorwaarden luidt als volgt: "EA snapt dat het belangrijk is te weten hoe informatie over jou wordt verzameld, gebruikt en gedeeld en we waarderen het dat je erop vertrouwt dat we daar zorgvuldig en verstandig mee om gaan. Informatie over consumenten is een belangrijk deel van onze bedrijfsvoering en we zouden nooit persoonlijke informatie doorverkopen, of spyware gebruiken of installeren op de computers van onze gebruikers."

Het deel van de voorwaarden dat vorige week tot ophef leidde, is echter nagenoeg onveranderd gebleven. "Bovenop de informatie die je ons direct geeft, verzamelt EA anonieme of niet-identificeerbare informatie. [...] Deze non-identificeerbare informatie betreft je ip, besturing ysteem, gebruik van applicaties [...], software, gebruik van software en hardware." Voorheen stond er niet direct bij dat het om non-identificeerbare informatie ging, dat werd pas in een latere pa age vermeld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou