EA geeft singleplayer-RPG Project Mercury uit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Project Mercury verschijnt voor voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC en kan rekenen op de medewerking van een aantal vooraanstaande namen binnen hun vakgebied. Zo is Ken Rolston de lead-designer van het project. Rolston vervulde eerder deze rol bij de ontwikkeling van de The Elder Scrolls-games Morrowind en Oblivion. Het spel situeert zich in een geheel nieuw fantasy-universum met de codenaam Copernicus dat is bedacht door R. A. Salvatore. De artistieke stijl is in handen van striptekenaar Todd McFarlane.

THQ

Voordat Big Huge Games door 38 Studios werd overgenomen, werkte het ook al aan een fantasy-RPG voor uitgever THQ. Speciaal voor die game werd destijds Ken Rolston door Big Huge Games aangenomen. Van dat spel is later nog beeldmateriaal naar buiten gekomen. In hoeverre Project Mercury nog overeenkomsten vertoont met dat spel of dat het van de grond af opnieuw is ontworpen, is onduidelijk.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou