EA enthousiast over PlayStation Neo en Project Scorpio | Gamer.nl

EA enthousiast over PlayStation Neo en Project Scorpio | Gamer.nl

Patrick Söderlund, vicepresident van Electronic Arts, zegt enthousiast te zijn over PlayStation Neo en Project Scorpio.

Tijdens Gamescom maakte Söderlund tijd om te praten over de aankomende geüpgradede consoles van Microsoft en Sony. In een gesprek met Game Informer noemt hij de consoles "een goede ontwikkeling".

"Ik vind het een intere ante ontwikkeling", zegt hij tegenover Game Informer. "Het idee achter het intact en schaalbaar houden van een ecosysteem spreekt ons aan. Als je later instapt, kun je een Scorpio kopen, of je kunt upgraden", vervolgt Söderlund.

Het ontwikkelen voor Scorpio en Neo zal ook geen problemen opleveren voor EA, aldus Söderlund. Als reden geeft hij hiervoor de dynamische Frostbite-engine, die de ontwikkelaar al jaren gebruikt voor zijn games. "Het is een engine die nagenoeg alle bekende pc-platformen ondersteunt", legt Söderlund uit. "Aangezien de consoles onder de motorkap bijna hetzelfde zijn als pc's, is het niet moeilijk om voor ze te ontwikkelen".

Door de toegevoegde rekenkracht van Neo en Scorpio zijn er echter wel nieuwe uitdagingen voor EA. Zo kost het volgens Söderlund weinig moeite om een game in een 4K-resolutie af te spelen met de juiste hardware, maar moet de ontwikkelaar ook andere aanpa ingen overwegen. Als voorbeeld noemt hij het verhogen van het aantal spelers tijdens multiplayer of slimmere A.I.-systemen. "Daar wordt het al lastiger, omdat we besli ingen moeten maken over wat belangrijker is", licht hij toe.

Tot slot concludeert Söderlund dat een groeiend ecosysteem rondom Xbox of PlayStation belangrijk is voor EA. "Zelfs als de ontwikkelkosten uiteindelijk hoger worden, hopen we die kosten te kunnen dekken met een groter spelerbereik."

Sony onthult PlayStation Neo vermoedelijk op 7 september, wanneer het bedrijf een persconferentie houdt. Project Scorpio wordt in 2017 verwacht.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou