EA en Vivendi hebben zich aangesloten bij de groep van bedrijven die het next-gen opslag medium Blu-Ray gaan ondersteunen. Hierbij voegen ze zich bij de Blu-Ray Disc Association met onder andere grote concerns als Sony, MGM en Disney. Ea en Vivendi zijn hiermee de eerste grote gamepublishers die support geven aan dit nieuwe medium.

De Blu-Ray disk is Sony's intitiatief om de DVD op te volgen. Hiermee zijn ze de directe concurent van Toshiba, Warner Bros en Paramount die achter het concept van de HD-DVD staan. Beide opslagmedia zullen met respectievelijk minimaal 25GB en 15GB en maximaal 50GB een grotere capaciteit hebben dan de huidige DVD. Maar het is nog maar de vraag welke op grote schaal gebruikt gaat worden door de games- en filmindustrie. Om de concurentie maar even te benadrukken; Volgens geruchten wil Microsoft HD-DVD gaan gebruiken voor hun Xbox 2.

Het zal voor EA en Vivendi trouwens beter uitkomen om voor maar één format games uit te geven, want dit zal betekenen dat deze publishers niet kapitalen in extra apparatuur hoeven te steken om hun cd's te persen. Het is voor de publishers dus weldegelijk van belang welke format het gaat maken. Eenmaal gekozen voor Blu-Ray zal de overstap naar HD-DVD niet snel gemaakt worden. Dus hoe meer gamepublishers voor Blu-Ray kiezen hoe slechter het er uit gaat zien voor HD-DVD.

De disks zullen waarschijnlijk niet in een cartridge te krijgen zijn, want door de ontwikkeling van een nieuwe coating is men erin geslaagd ook losse cd's goed te beschermen.