EA eist van Duitsland te stoppen met huidige rating-systeem | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Florin heeft in een interview met Duitse website Spiegel Online gezegd: "Wat we hier [met het USK systeem] doen is censureren, en niemand klaagt erover. Als we hier over games praten draait het om geweld of hun mogelijke verslavende werking en niet over de culturele status. De paar goede studios vragen zich ook af waarom ze hier zouden blijven." Hierbij doelt Florin op ontwikkelaar Crytek, die aangaf te vertrekken uit Duitsland als de 'Killerspiel'-wet wordt ingevoerd.Hoofd van de USK, Marek Brunner, is het niet eens met deze kritiek en heeft tegen Eurogamer Duitsland gezegd dat er "geen plannen" zijn om over te stappen op het PEGI-systeem.

Onterecht

Daarnaast vindt Brunner het onterecht dat de USK de schuld krijgt zonder de rol van de BPjM (Bundesprüfstelle für jugendgefährdende Medien, het overheidsorgaan dat zich bezig houdt met de keuring van media die schadelijk is voor jongeren) te erkennen. Er wordt namelijk eerst aan de hand van de wet naar een game gekeken voordat de USK deze onder ogen krijgt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou