EA: 'Alle games free-to-play in de toekomst' | Gamer.nl

EA: 'Alle games free-to-play in de toekomst' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik denk dat die microtransacties uiteindelijk in elke game zullen zitten, maar de game zelf of de toegang zal gratis zijn", stelt Moore. Het is volgens hem onvermijdelijk dat veel games over een aantal jaar gratis zijn. Toch ziet hij het model van full-priced games nog wel blijven bestaan de komende tijd, "maar de echte groei zit hem in het bereiken van miljarden mensen".

Wanneer "honderden miljoenen" een gratis game spelen levert dit vijf à zes cent per speler op, maar volgens Moore betaalt de meerderheid van de spelers nooit iets. "Dat is geen probleem voor ons, ze zijn een toevoeging aan het ecosysteem. De mensen die wel geld betalen, vinden het geweldig, want de nummer één zijn van een game die door 55 miljoen mensen gespeeld wordt is een big deal", aldus Moore.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou