DualSense-controller krijgt officiële Linux-ondersteuning

DualSense-controller krijgt officiële Linux-ondersteuning

Sony heeft een driver voor de DualSense-controller uitgegeven waarmee de PlayStation 5-controller op Linux kan worden gebruikt.

Eerder deze maand heeft Sony de driver gepubliceerd, aldus Phoronix. De driver is echter nog niet officieel geaccepteerd en moet dus nog wereldwijd uitgerold worden, maar dit moet in de nabije toekomst gebeuren.

Dankzij de driver moeten alle basisfeatures van de PS5-controller naar behoren werken op een Linux-besturingssysteem, waaronder de reguliere actieknoppen, de touchpad, de standaard rumble en bewegingssensors. De haptische feedback en adaptieve triggers werken nog niet.

Voor Windows zijn geen officiële drivers voor de DualSense beschikbaar. De controller wordt echter wel via Steam ondersteund.

dualsense ps5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit vind ik nog leuker nieuws ik heb mijn N64 gelijk uit de kast gehaald.. https://www.nu.nl/games/6098933/besturingssysteem-linux-uitgebracht-voor-oude-nintendo-64.html

0
test

Ja stond ook op tweakers. Best nog onstabiel als ik het goed heb gelezen. Lange termijn zou je mits het door ontwikkeld word homebrew kunnen draaien.

0

Aanbevolen voor jou