Het boek is inmiddels al bekroond tot 'boek van de eeuw' en ook de verkoopcijfers liegen er niet om; al meer dan 100 miljoen keer vloog er een verzameling papier met de naam Lord of the Rings erop over de toonbank. Ook is onlangs ook het eerste deel uit een drie delige filmserie uitgekomen.

Naast al dit moois krijgt de Tolkien fantasy ook nog een aantal games op haar gebaseerd. Eén van de developers die aan het ontwikkelen is over Frodo en zijn quest met de ring, is Sierra in samen werking met Universal. Vandaag kreeg GamesDomain drie screenshots toegestuurd van het spel.Fellowship of the Ring, the first game in what will become a series, will invite gamers to take the role of Frodo, Aragorn or Gandalf as they battle their way through eight different realms in Middle Earth, finishing quests and taking part in weapon-based combat. Players will travel from the Shire to the Misty Mountains encountering popular characters like Orcs and Black Riders.

Fellowship of the Rings is set for release on Xbox in October, alongside a version of the game for GBA. De screenshots en eigenlijk het hele spel van Sierra en Universal zijn gebaseerd op het boek, dit in tegenstelling tot Electronic Arts, die haar ideeën uit de film moet halen. Met dank aan bigkabuto voor het melden van dit nieuws.