Drie Kirby-games geannuleerd in afgelopen 11 jaar | Gamer.nl

Drie Kirby-games geannuleerd in afgelopen 11 jaar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met het dit najaar te verschijnen Kirby's Adventure Wii maakt HAL zijn terugkeer als ontwikkelaar van een Kirby-game voor de console. De vorige Kirby-game voor Wii, Epic Yarn, werd voornamelijk door de studio Good-Feel gemaakt. Kawase laat echter weten dat er voor Kirby's Adventure Wii drie andere Kirby-games in ontwikkeling waren, maar dat deze alle vroeg of laat geannuleerd werden. 

De eerste titel werd jaren geleden al via screenshots op de E3-beurs getoond en zou, net als Kirby's Adventure Wii, om coöperatieve gameplay voor vier spelers draaien. Deze Kirby-game werd toentertijd echter geschrapt, vanwege de moeilijkheden die het integreren van de singleplayer- en multiplayerervaring met zich meebracht.

De tweede geannuleerde Kirby-titel was een driedimensionale game die een stuk moeilijker zou worden dan eerdere Kirby's. HAL wist hiermee echter niet het gewenste kwaliteitsniveau te behalen. De derde geschrapte Kirby-game, ten slotte, zag eruit als een diorama en zou een flink aantal nieuwe krachten kennen voor Kirby om te absorberen. Ook deze titel werd geannuleerd, waarmee HAL in elf jaar uiteindelijk één Kirby-game voor console maakte. Deze verschijnt 25 november.   


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou