Dr. Mario World nu te downloaden voor Android en iOS

Dr. Mario World nu te downloaden voor Android en iOS

Dr. Mario World is nu te downloaden voor Android en iOS, maar het puzzelspel krijgt tot nu toe gemengde reacties. Zo is het onder andere mogelijk om echt geld uit te geven om personages sneller vrij te spelen.

Dr. Mario World is vandaag officieel gelanceerd, al kon het spel sinds gistermiddag al worden gedownload voor Android- en iOS-apparaten. Het puzzelspel, waarin virussen geëlimineerd moeten worden door deze te combineren met een capsule van dezelfde kleur, bevat vijf werelden en meer dan 169 levels, bestaande uit puzzels, getimede uitdagingen en een multiplayer-modus.

De lancering van Dr. Mario World heeft tot nu toe gezorgd voor gemengde reacties. Zo zijn veel fans teleurgesteld dat de gameplay van het spel niet meer lijkt op de traditionele Tetris-achtige besturing, maar in plaats hiervan veel weg heeft van het mobiele spel Candy Crush Sage. Bovendien leiden de verschillende microtransacties in Dr. Mario World tot ophef.

Dr. Mario World is gratis te downloaden, maar om een level te kunnen spelen moeten spelers een van hun vijf hartjes inzetten. Een hartje keert terug na dertig minuten, maar er kan ook geld worden betaald om deze wachttijd te omzeilen. Verder kan er worden betaald om personages sneller vrij te spelen of om items aan te schaffen die het spel makkelijker maken. Om deze reden is het spel dan ook niet verkrijgbaar in België.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"maar het puzzelspel krijgt tot nu toe gemengde reacties. Zo is het onder andere mogelijk om echt geld uit te geven om personages sneller vrij te spelen" Uuuuhm staan we hiervan te kijken dan?

0
test

Wat mij hier niet heel duidelijk aan is, is dat dit geen lootboxen zijn en België toch het spel tegenhoudt. Je weet hier wel wat je krijgt met het geld wat je uitgeeft. Gaat België hierin een stap verder, of is de wetgeving daarin strenger?

0
test

@warcryptic Nederland loopt altijd achter op dit soort zaken. In mijn ogen is het gokken en zouden kindergames met lootboxes gebanned moeten worden. Of dr. mario world hier aan voldoet weet ik nog niet.

0

@StormFox Nederland loopt hier zeker niet altijd in achter, waar haal je dat vandaan? In Nederland heeft de Kansspelautoriteuit onderzocht of met lootboxes de wet overtreedt wordt. https://tweakers.net/nieuws/137565/nederlandse-kansspelautoriteit-games-met-verhandelbare-lootboxes-zijn-onwettig.html Wat in Dr. Mario gebeurt zijn geen lootboxes, je koopt voortgang. Je weet dus wat je aanschaft, namelijk extra hartjes om door te spelen en niet te hoeven wachten. Bij lootboxes weet je niet wat je koopt, aangezien de inhoud van de lootbox bij aanschaf onbekend is. Dat maakt het gelijk aan gokken.

0
test

@warcryptic Dit klinkt / lijkt op het standaard free 2 play model. Als ik dit zo lees zitten er geen traditionele lootboxen in die je moet betalen met echt geld waarna je vervolgens niet weet wat je krijgt.

0
test

@DarkRuleR Maar omdat Nintendo dus wel spellen heeft met dit model worden nieuwe games van hun ook tegen gehouden kan ik hieruit opmaken? Als dat zo is vind ik dat een goeie actie om de hand te forceren van uitgevers / ontwikkelaars, maar dan moet dat niet bij 1 land blijven.

0

Aanbevolen voor jou