Dota 2 komt waarschijnlijk pas volgend jaar | Gamer.nl

Dota 2 komt waarschijnlijk pas volgend jaar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Newell legt uit dat hij na de Gamescom, die op dit moment plaatsvindt, eerst gaat beginnen met het uitsturen van bèta-uitnodigingen. Daarna volgt een open bèta. "Pas dan zullen we ons eens druk gaan maken om hoe we er geld aan willen verdienen. Ik denk niet dat de game dit jaar al uit komt"

De baas van Valve stelt wel dat een game als Dota in principe steeds opnieuw uitgebracht wordt. "Je voegt nieuwe speelbare helden toe, stoeit met nieuwe modi. Je bent constant de balans van items en personages aan het verbeteren. Het is een voortdurend proces"

Hoe Valve Dota 2 in de markt gaat zetten, staat nog niet vast, aldus Newell. "We hebben nog geen plan. [...] Het probleem is niet het bedenken van een betaalmodel. Als [de game] slecht is, dan maakt dat toch niet uit. Het belangrijkste is dat we iets bedenken wat goed valt bij bestaande Dota-spelers, maar ook in staat is om nieuwe spelers aan te trekken." Newell sluit daarbij een free-to-play-model zoals dat van Team Fortre 2 niet uit. 

Volg de Gamescom op Gamer.nl


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou