Doom-componist werkt niet aan aankomende Doom Eternal-uitbreiding

Doom-componist werkt niet aan aankomende Doom Eternal-uitbreiding

Mick Gordon, de geprezen componist van muziek uit de Doom-games, werkt niet aan de aankomende uitbreiding voor Doom Eternal.

Dat laat producent Marty Stratton weten in een open brief namens id Software. In de brief meldt Stratton dat Mick Gordon ondanks tegenstrijdige berichten alle tijd en creatieve vrijheid heeft gekregen om aan de soundtrack van de game te werken.

Vorige maand werd Gordon via Facebook door een fan gevraagd of hij de soundtrack van een volgende Doom-game ook zou maken, waarop hij reageerde dat hij betwijfelde of hij ooit nog met de ontwikkelaar zou samenwerken. Gordon bleek boos te zijn om de lagere kwaliteit van de publieke versie van de Doom Eternal-soundtrack die onlangs was uitgekomen, ten opzichte van de kwaliteit van de muziek in de game zelf.

"Ondanks het talent hebben we moeite met samenwerken wat betreft de productie en ontwikkeling", legt Stratton uit in de open brief. "De communicatie over deze problemen hebben het vertrouwen in elkaar afgebrokkeld. Voor id is het een onhoudbaar patroon van onzekerheid en risico geworden."

Hoewel Stratton in de brief niet zegt dat er nooit meer samengewerkt gaat worden met Gordon, gaat hij definitief niet aan de slag met de aankomende uitbreiding.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eeuwig zonde.. hoe kan het toch vraag ik me af

0

@BertThaBest Lees de Reddit post die duidelijk gelinkt is in dit artikel, zou ik zeggen. :P Wel interessant om id Software hun kant te horen.

0
test

Jammer, muziek van Doom 2016 was erg goed.

0

Aanbevolen voor jou