Donkey Kong Country miljoenen keren over toonbank gegaan | Gamer.nl

Donkey Kong Country miljoenen keren over toonbank gegaan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het rapport staan alle games van Nintendo die meer dan één miljoen keer zijn verkocht. Kirby's Epic Yarn, die 25 februari uitkomt in Europa, is in totaal 1,38 miljoen keer over de toonbank gegaan. Pokémon Black/White, die momenteel enkel in Japan verkrijgbaar is en op 4 maart in Europa moet verschijnen, is in toaal 5,32 miljoen keer verkocht. Super Mario Galaxy 2, dat afgelopen zomer uitkwam, is in totaal 6,15 miljoen keer verkocht. Wii Party, uit sinds oktober, is in totaal 5,07 miljoen keer verkocht. Art Academy voor de Nintendo DS ten slotte, is 1,52 miljoen keer verkocht.

Gouwe Ouwe

Naast recentere titels, staan in het rapport succesnummers uit het verleden. DS-game New Super Mario Bros. (2006), is in totaal 3,73 miljoen keer verscheept. New Super Mario Bros. Wii (2009) deed het met 6,58 miljoen exemplaren nog beter. Mario Kart DS (2005) is tot nog toe 2,8 miljoen keer verkocht, de Wii-versie (2008) komt uit op 3,95 miljoen. Wii Fit Plus is in totaal 5,07 miljoen keer verkocht en in negen maanden tijd werden er 4,5 miljoen Balance Boards verkocht. In totaal zijn er nu meer van 34 miljoen Balance Boards verkocht. Van de Wii-spelcomputer zelf zijn er bijna 85 miljoen exemplaren verkocht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou