Mattrick start 8 juli als CEO van Zynga, schrijft het bedrijf op zijn blog. Precies een week geleden was er nog sprake van een grote op handen zijnde reorganisatie bij Microsoft.

Mattrick, die tot nu toe onder andere leiding gaf aan de Xbox-divisie van Microsoft, zou bij die reorganisatie een grotere rol binnen het bedrijf toebedeeld krijgen. Microsoft-CEO Steve Ballmer heeft zijn werknemers op de hoogte gebracht van het vertrek van Mattrick. In een brief prijst hij het vertrekkend Xbox-hoofd en noemt hij de nieuwe functie een 'grote kans' voor Mattrick.

Mattrick vervangt als CEO huidig topman en oprichter Mark Pincus. Die blijft nog wel aan als voorzitter van het bedrijf en wordt ook hoofd producten.

Zynga

Game-ontwikkelaar Zynga kondigde begin juni nog een grote ontslagronde aan. Met ruim 500 mensen heeft het bedrijf nog geen maand geleden 18 procent van zijn werknemers op straat gezet. Zynga werd groot door Facebook-games als Farmville, maar de reclame-inkomsten lopen al jaren terug voor het bedrijf. Om voet aan de grond te krijgen in de markt voor smartphone-spellen kocht Zynga de laatste jaren ontwikkelaars op van games als Draw Something.