Kickstarter-campagne voor Dragon’s Lair-film gestart | Gamer.nl

Kickstarter-campagne voor Dragon’s Lair-film gestart | Gamer.nl

De animator Don Bluth is samen met Gary Goldman een Kickstarter-campagne gestart om een film gebaseerd op Dragon’s Lair te maken. De Kickstarter-campagne heeft een doel van 550,000 dollar.

Het bedrag dat wordt opgehaald met de Kickstarter-campagne wordt gebruikt om een video van tien minuten te maken, waarmee Bluth en Goldman investeerders kunnen overtuigen de volledige film te maken.

“Deze films, of ze nu traditioneel met de hand worden getekend of met de computer worden gegenereerd, kosten tu en de 55 en 240 miljoen dollar”, schrijven de filmmakers op de Kickstarter-pagina. “Sommigen zelfs meer – en dat is alleen de productie.” Ze verwachten dat de volledige film uiteindelijk ongeveer 70 miljoen dollar gaat kosten.

De film wordt een prequel op de game. Spelers krijgen verschillende beloningen als zij het Kickstarter-project ondersteunen, waaronder een exclusieve blog of een blu-Ray van Dragon’s Lair.

De game Dragon’s Lair is door de jaren heen opnieuw uitgebracht op verschillende platformen, waaronder pc, Wii en PlayStation 3. Don Bluth is bekend van animatiefilms als The Secret of Nimh en Anastasia. Gary Goldman heeft titels als All Dogs Go To Heaven en Titan A.E. op zijn naam staan. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou