Update: Destiny 2-servers zijn live | Gamer.nl

Update: Destiny 2-servers zijn live | Gamer.nl

Update: De servers voor Destiny 2 zijn inmiddels al live. Mensen met een vroeg exemplaar van de fysieke versie kunnen de game al spelen. Voor gamers die een digitale versie hebben gekocht is het nog niet mogelijk om de game alvast te spelen.

Origineel bericht: Destiny 2 gaat om middernacht online in Nederland. In elke tijdzone zal 12:00 uur 's nachts aangehouden worden, waardoor de game op verschillende tijden online gaat.

Destiny 2 zal op de nacht van 5 op 6 september uitgebracht worden. Het idee is dat waar spelers ook zijn, zij de klok gelijk kunnen zetten op deze tijd. Aangezien het in Tokio bijvoorbeeld zeven uur tijdsverschil is met Amsterdam, krijgt Japan als een van de eerste landen de game online te zien.

Een voordeel van een dergelijke manier van lancering is dat spelers geleidelijk de servers betreden, in plaats van dat iedereen tegelijk de servers belast waardoor deze slechter functioneren.

Voor de PlayStation 4-release in Noord-Amerika geldt dat de game online gaat op US PSN om 21:00 uur 's avonds PT, wat ook wel precies middernacht is in ET-zones. Dit betekent dat wanneer Destiny 2 online gaat in New York (ET) de game ook meteen te spelen is in Los Angeles (PT), ook al is het daar dan nog maar 9 uur 's avonds.

Microsoft heeft niet bevestigd dezelfde manier van handelen aan te houden. Het bedrijf heeft wel aangegeven ontwikkelaars van Xbox One-titels te helpen ondersteuning aan te bieden voor keyboard en muis. Of dit in de toekomst het geval zal zijn voor Destiny 2 is nog niet bekend.

In Nederland verschijnt Destiny 2 om middernacht, lokale tijd. Dat is dus zeven uur nadat de game online gaat in Japan, en zes uur eerder dan New York. De pc-versie van Destiny 2 lanceert op 24 oktober.

Onze collega's bij Power Unlimited streamen Destiny 2 24 uur lang live! De stream is vanaf 21:00 's avonds hieronder te bekijken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou