Disney koopt Wideload Games, neemt oprichter Bungie aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Alex Seropian zal onder Disney Interactive Studios de taak van creatief directeur op zich nemen. Hiermee zal hij het creatieve aspect van de gamestudio's van Disney controleren en verbeteren. Seropian richtte in 1991 Bungie Software op en is onder meerverantwoordelijk voor het op de kaart zetten van Halo.In 2003 besloot hij Bungie te verlaten en Wideload Games op te zetten.

"Het aansluiten bij Disney is een ideale volgende stap, zowel voor onze studio als voor mij", zegt Seropian. "Bij Wideload Games kijken we altijd vooruit tijdens het ontwikkelen van games, welke vele technieken lenen van de filmindustrie. Nu zal Wideload Games deel uitmaken van één van de grootste, meest gerespecteerde entertainmentbedrijven ter wereld."

Disney's nieuw verkregen studio zal een game voor de hele familie ontwikkelen. De releasedatum van ditnaamloze project staat vooralsnog op 2010.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou