Disney koopt ontwikkelaar browsergame-engine | Gamer.nl

Disney koopt ontwikkelaar browsergame-engine | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Met de door Rocket Pack ontwikkelde Rocket Engine kunnen games middels HTML5-technologie speelbaar gemaakt worden in een internetbrowser, zonder dat daar extra plugins voor geïnstalleerd hoeven te worden. Hierdoor kunnen spellen die draaien op de Rocket Engine direct op vele verschillende apparaten, waaronder ook de iPad, gespeeld worden. Met de overname zou naar verluidt tien tot twintig miljoen dollar gemoeid zijn.

Strategie

De overname past binnen de strategische weg die Disney eind vorig jaar is ingeslagen. Disney brengt minder games uit als winkelreleases en richt zich meer op digitale distributie. Desalniettemin kondigde het bedrijf vorige maand Cars 2: The Videogame aan. Dit spel verschijnt deze zomer in de winkels voor Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS en PC.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou