'Disney Infinity zou nog meerdere uitbreidingen krijgen' | Gamer.nl

'Disney Infinity zou nog meerdere uitbreidingen krijgen' | Gamer.nl

Er stonden meerdere levelpacks voor Disney Infinity gepland, waaronder een van de aankomende Star Wars: Rogue One-film. Daarnaast zou Disney ook een nieuwe serie van grotere figuren lanceren en was er een nieuwe game in ontwikkeling. Dat meldt Kotaku.

Disney maakte eerder deze week bekend de Disney Infinity-franchise stop te zetten en sloot zijn interne gamedivisie. De eerder aangekondigde levelpacks gebaseerd op Alice Through the Looking Gla en Finding Dory komen nog wel in juni uit. Kotaku meldt nu dat meerdere bronnen dichtbij Disney hebben laten weten dat er nog veel meer content gepland stond voor de serie.

Zo zou Disney hebben gewerkt aan een nieuwe lijn van figuren die een stuk groter zijn dan de huidig bestaande Disney Infinity-poppetjes. De grotere varianten zouden zo'n 30 centimeter groot zijn, meer detail bevatten en zouden licht kunnen geven. Onder andere Buzz Lightyear, Elsa, Hulk, Jack Skellington en Darth Vader stonden gepland voor de nieuwe lijn figuurtjes.

Volgens Kotaku werkte ontwikkelaar Ninja Theory aan nieuwe content gebaseerd op Star Wars: Rogue One en Studio Gobo aan materiaal van Disney's nieuwe animatiefilm Moana.

De nieuwe Disney Infinity-game zou content bevatten gebaseerd op Cars 3, Star Wars VIII, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Coco, Guardians of the Galaxy 2 en Thor: Ragnarok. Ook zou de Tox Box-modus een verhaalmodus bevatten waardoor spelers zelf konden kiezen met welke poppetjes ze de levels speelden.

In een verklaring over het sluiten van de studio zei Disney dat een gebrek aan groei in de markt voor games met speelgoedfiguurtjes en hoge ontwikkelkosten voor een lastig busine model zorgden. Het annuleren van de Disney Infinity-serie kostte het bedrijf ruim 128 miljoen euro.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou