Disney breidt gametak van Lucasfilm uit voor Star Wars-projecten

Disney breidt gametak van Lucasfilm uit voor Star Wars-projecten

Verschillende href="https://jobs.disneycareers.com/search-jobs?k=Gaming&alp=6252001&alt=2" rel="noopener noreferrer" target="_blank">vacatures</a> op de Disney-site wijzen op grote plannen rondom de ontwikkeling van Star Wars-games door Lucasfilm Games.

Disney zoekt onder andere een producer voor meerdere Star Wars-games op PlayStation, Xbox, Switch, pc en Mac. Hiernaast worden ar, vr en mobiele platforms genoemd. Sollicitanten moeten meer dan zes jaar ervaring hebben met gameontwikkeling en een passie voor Star Wars en andere Lucasfilm-IP hebben. Het is nog onbekend of dit gaat betekenen dat Disney een eigen gameproject gaat starten of dat de functies ondersteunend zijn bij partnerstudio's.

Disney sloot in 2013 de ontwikkelstudio LucasArts in zijn geheel te sluiten, waardoor 150 medewerkers werden ontslagen. Games als Star Wars 1313 en het nog niet aangekondigde Star Wars: First Assault waren daarmee geannuleerd. Het lijkt er niet op dat de LucasArts-naam weer wordt gebruikt.

De huidige licentiehouder van Star Wars-games is EA, die behoorlijk onder vuur kwam te liggen door de controverse rondom Star Wars Battlefront 2. Disney-CEO Bob Iger vertelde in februari aan aandeelhouders echter dat ze een goede relatie met EA hebben en dat ze geen interesse hebben om zelf weer terug te keren naar gameontwikkeling.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Een goeie nieuwe Star Wars Battlefront die wel bevat wat de fans willen? :)

0
test

@Ragpost Sorry, maar de huidige EA Battlefront games bevat alles (behalve een fatsoenlijke single player) wat de fans willen.. Ik vind ik iedergeval wel en ik ben een fan.

0
test

@SuperDre Kspeel m ook n paar x per week n (half) uurtje of zo. Zou leuk zijn als BF1 maps naar BF2 zouden komen alleen. (en dat je zou mogen kiezen welke trilogie(s) en kant je wilt spelen en zelf kan bepalen hoe het menu achtergrond er uit ziet; Mijn starwars gevoel zakt aardig weg elke keer dat Anakin me begroet als ik bf2 op start :) ) En dat je je joystick zou kunnen keybinden (ik weiger te vliegen met muis of controller) ...En geen vrouwelijke stormtroopers in de original trilogie era. (Politiek correct, maar lore oncorrect. https://starwars.fandom.com/wiki/Stormtrooper ;))

0
test

Kappen met die gemakzuchtige en inhalige multiplayer games en NU beginnen aan een epische herstart van de singleplayer-only Jedi Knight-serie. Het is niet zo ingewikkeld.

0
test

@Agent 4125 zat ik ook precies aan te denken <3 Jedi Outcast 2

0
test

@Agent 4125 IDD En een nieuwe X-Wing en of Tie Fighter. btw : https://www.artstation.com/artwork/1nxaGK?fbclid=IwAR0kK3CbbhdnG-79gqAx9Z2ZtAbshsECLeMjYeA8mGavhW8hl3pB46gukXs

0
test

@kr1z En een nieuwe Rogue Squadron!

0
test

@kr1z Ach ik zou al heel blij zijn als er een remake komt van X-wing/T-fighter met alle missies EN VR.. man man, dat wordt dan een game sinds lange tijd die ik meteen bij release zou kopen.

0

Aanbevolen voor jou