Disney bezuinigt op Xbox 360 en PS3-games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Omdat games met het Disney-merk beter verkopen op de Wii en DS, gaat de uitgever zich meer op die systemen richten. De ontwikkeling en marketing van games op de Xbox 360 en PS3 is niet alleen veel duurder, ook nemen casual games een steeds groter deel van de markt in.

"We gaan nog wel games voor de Xbox 360 en PS3 ontwikkelen, maar zijn gewoon heel selectief over de hoeveelheid en de series die we hiervoor kiezen", aldus Bob Iger, CEO van Disney Interactive Studios.

Marvel

De verminderde focus op de Xbox 360 en PlayStation 3 zou enigszins gecompenseerd kunnen worden door Marvel, de stripboekengigant die vorig jaar werd overgenomen door Disney. Iger denk dat Marvel-games het bijzonder goed zouden kunnen doen op de Xbox 360 en PlayStation 3.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou