Director Final Fantasy 7-remake wist niet dat hij director was | Gamer.nl

Director Final Fantasy 7-remake wist niet dat hij director was | Gamer.nl

De hoofdontwikkelaar van de Final Fantasy 7-remake, Tetsuya Nomura, realiseerde zich in eerste instantie niet dat hij de director was tot zijn naam in de E3-teaser van de remake verscheen. Dat zegt hij in een interview met het Japanse gametijdschrift Famitsu.

"Tijdens de pre-productie gaf ik wel mijn mening over wat er in de remake moest zitten, Yoshinori Kitase [director van de oorspronkelijke Final Fantasy 7] vroeg mij hoe de gameplay-elementen tot in detail moesten werken", aldus Nomura.

Nomura veronderstelde dat Kitase de leiding zou krijgen over de remake, en was verbaasd toen hij zijn eigen naam verbonden zag aan de titel 'Director' in de teaser van de remake. "Ik stond er perplex van", vertelt hij.

Toen Nomura Kitase opbelde en om opheldering vroeg, bleek dat de mannen beide dachten dat de ander de hoofdontwikkelaar was.

Inmiddels is Nomura gewend aan zijn rol als hoofdontwikkelaar. Hij is ook de hoofdontwikkelaar van Kingdom Hearts 3 en was tijdelijk de hoofdontwikkelaar van Final Fantasy 15.

Sony onthulde de Final Fantasy 7-remake tijdens zijn E3-presentatie. Meer dan een teaser liet het bedrijf niet zien. Een releasedatum voor de remake is nog niet bekend. De originele Final Fantasy 7 verscheen in 1997.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou