Persbureau Reuters maakt melding van een unieke zaak in China. Daar heeft een rechter de diefstal van virtuele eigendommen bestraft.

Een speler van het spel Red Moon was namelijk beroofd van zijn eigendommen door een hacker, als reactie hier op eiste de speler zijn eigendommen terug. De eigendommen van de speler bestonden uit een lading biologische en chemische wapens, bedoeld om medespelers het leven zuur te maken. Om zijn verzameling wapens compleet te maken had Li Hongchen meer dan $ 1.200 geïnvesteerd in speelkaarten.

De makers van het spel weigerde op het verzoek van teruggaaf in te gaan, volgens het bedrijf zijn items in het spel niet meer dan bedrijfseigendommen. De rechter was het hier niet mee eens, en heeft bevolen dat de oude account van wordt Li Hongchen hersteld.Li Hongchen, 24, had spent two years, and 10,000 yuan ($1,210) on pay-as-you-go cards to play, amassing weapons and victories in the popular online computer game Hongyue, or Red Moon, before his "weapons" were stolen in February, the Xinhua news agency said on Friday.

Li asked the company, Beijing Arctic Ice Technology Development Co Ltd, to identify the player who stole his virtual property, but it declined, saying it could not give out a player's private details, it said.