DICE: "We gaan zeker niet casual" | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Patrick Liu, producer bij DICE, heeft in eeninterview met Videogamer.com gezegd niet een casual gameontwikkelaar teworden. Dit is een reactie op het feit dat de games Battlefield 1943 enBattlefield Heroes door veel fans van DICE als instaptitel gezienworden voor de meer casual gamer.

Battlefield 1943 wordt namelijk een downloadgame voor Xbox Live, PlayStation Network en PC die slechts drie maps bevat. Battlefield Heroes is een gratis shooter met een laagdrempelig tekenfilmuiterlijk.

Gamers hoeven zich geen zorgen te maken, zo laat Liu weten: "We zullen doorgaan met wat wij het beste kunnen en we maken zeker weten nog steeds PC-games. Dat zijn we niet verleerd. 1943 is aangekondigd voor de PC, evenals Battlefield Bad Company 2. Dus we hebben overduidelijk de juiste engine ervoor. Recentelijk hebben we ook nog Mirror's Edge uitgebracht. het is absoluut niet zo dat we de casual-kant opgaan, ook al is dat nu de trend. Daar zijn we niet eens goed in en daar ligt de visie van de studio ook helemaal niet."

"Ik vind het jammer dat sommige fans roepen dat we lui zijn of dat we niet luisteren naar wat ze te zeggen hebben. Maar dat is helemaal niet waar. We houden de fora juist exra goed in de gaten. Ik mag er verder nog niet al teveel over zeggen, maar we hebben grote plannen. Hele grote plannen. De fans hoeven zich geen zorgen te maken", aldus Liu.

Battlefield Heroes


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou