Blizzard had al eerder een teaserwebsite gelanceerd. De uitbreiding introduceert de nieuwe Crusader-klasse, waardoor het totale aantal nu op zes komt, en verhoogt de levelcap naar 70. Ook bevat de game een nieuwe act en keert de vijand Maltheal, de Angel of Death, terug. Hij kan de zielen van zijn vijanden opslurpen en is dat van plan bij zowel mensen als demonen te doen.

Geen maximum meer aan Paragon-levels

Blizzard neemt met Reaper of Souls de zogeheten end-game op de schop. Zo is er geen maximum meer aan het aantal te behalen Paragon-levels, waardoor spelers hun magic- en gold find-percentage kunnen blijven verbeteren. Het Paragon-systeem geldt nu ook voor de gehele account, zodat alle personages van de speler er baat bij hebben. Een andere toevoeging zijn Loot Runs, korte dungeons die volledig willekeurig gegenereerd worden. 

Ook bevat de uitbreiding een aangepast lootsysteem. Spelers krijgen minder loot, maar hebben wel meer kans op uitrusting die speciaal is afgestemd op het personage waarmee zij spelen. De uitbreiding is vanaf vandaag speelbaar op de beursvloer van Gamescom in Keulen, Duitsland. Een releasedatum of geplande platformen werden niet bekendgemaakt. 

Op 3 september verschijnt Diablo 3 namelijk ook op PlayStation 3 en Xbox 360. Een PS4-versie is in de maak, maar komt pas in de loop van volgend jaar.