Detective Grimoire vanaf vandaag op Steam verkrijgbaar | Gamer.nl

Detective Grimoire vanaf vandaag op Steam verkrijgbaar | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game kent een vrij lange geschiedenis. In 2007 werd Detective Grimoire origineel als Flash-game uitgebracht. Ontwikkelaar SFB Games besloot vervolgens er een volledige adventure game van te maken. In 2012 richtten zij een Kickstarter-campagne op, die nu meer dan tweeduizend backers heeft, en eind vorig jaar werd de mobiele versie van de game gelanceerd.

Via Kickstarter spoorde de ontwikkelaar gamers aan om de game aan te raden voor Steam Greenlight. Dat groene licht is nu gegeven, want vanaf vandaag is de game speelbaar op Steam. In de game moeten spelers diverse puzzels oplo en, zoals het bij elkaar zoeken van zinnen om de detective de juiste vragen te laten stellen.

Gamer.nl heeft eerder al een review geplaatst van Detective Grimoire.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou