Details over filmserie Assassin's Creed II: Lineage | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De drie films zijn elk tu en de tien en vijftien minuten lang en zijneen proloog op A a in's Creed II. De films richten zich dan ook op devader van hoofdpersonage Ezio, Giovanni.

Yves Simoneau schrijft het script van de korte films. Simoneau is tevens de scriptschrijver van A a in's Creed 2 en is volgens Yannis Mallat van Ubisoft e entieel in de ontwikkeling van de films. "De filmserie is een onderdeel van de puzzel. Er was geen manier waaropwe dat hadden kunnen bereiken, zonder dat het verhaal werd geschrevendoor de scriptschrijver van de game." Yannis Mallat overziet de productie van zowel de game als de films.

Hybride Technologies

De drie delen werden in een periode van vier weken geschoten bij special-effects studio Hybride Technologies, die in 2008 werd opgekocht door Ubisoft. De studio heeft digitale achtergronden voor films als '300' en 'Spy Kids' gemaakt. Zeventig procent van de achtergronden in A a in's Creed II: Lineage komen uit de games. Er zijn zo'n twintig acteurs en honderd mensen achter de schermen bezig geweest met Lineage. Voor de naproductie waren tweehonderd mensen benodigd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou