Demo van nooit uitgekomen Lord of the Rings-game onthuld

Demo van nooit uitgekomen Lord of the Rings-game onthuld

Beelden van een demo van een nooit uitgekomen Lord of the Rings-game zijn verschenen op YouTube. Het gaat om een game van ontwikkelaar van Traveller’s Tales.

Het gaat om een demo die diende als pitch voor een game gebaseerd op The Hobbit-films. De demo is onder andere gemaakt door Jon Burton, de oprichter van de gamestudio Traveller’s Tales. De ontwikkelaar is vooral bekend voor het maken van een aantal Lego-games als Lego Star Wars: The Force Awakens, Lego Jurassic World en Lego The Hobbit.

Blijkbaar wilde de studio alleen niet een Lego-game maken voor de Hobbit-film, maar een ‘normale’ game. Voor deze game had de studio een demo gemaakt die 1 miljoen dollar kostte om hun ideeën te pitchen. Toen deze demo werd gemaakt waren de Hobbit-films nog in de maak. Daarom hebben ze voor de demo de personages, scènes en omgevingen uit de originele Lord of the Ring-films gebruikt voor de pitch. De demo is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Helaas was de keuze van Traveller’s Tales om de originele Lord of the Ring-films te gebruiken voor de demo niet de juiste keuze. De game heeft nooit groen licht gekregen en in plaats van deze nieuwe game maakte Traveller’s Tales uiteindelijk een Lego-game over de Hobbit-films en de originele Lord of the Rings-trilogie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ziet er best leuk uit, maar persoonlijk mis ik niks wanneer ik speel met bestaande games zoals shadow of mordor en battle of middle earth. Opvolgers in de series zie ik wel graag verschijnen.

0

Deze had ik heel graag gespeeld... Fantastische filmserie en heb veel LotR games met veel plezier gespeeld. Battle For Middle Earth, Return of the King. Good memories

0

Aanbevolen voor jou