'De Wii U was voor iedereen een teleurstelling' | Gamer.nl

'De Wii U was voor iedereen een teleurstelling' | Gamer.nl

Paul Raines, de CEO van de Amerikaanse winkelketen GameStop, zegt dat de Wii U "voor iedereen teleurstellend was, inclusief (Nintendo) zelf". Dat meldt hij in een interview met Alist.

"Ze hebben een aantal grote gokken genomen, en sommige gokken werkten niet", meldt Raines. "Maar er is nog altijd veel creativiteit. Het is een innovatieve groep mensen, dus we houden altijd rekening met ze. Het is nog altijd ongelooflijk hoe sterk sommige franchise van ze zijn - bijvoorbeeld Pokémon. We zouden een Pokémon-weekend kunnen houden dit weekend bij GameStop en we zouden verkooprecords breken omdat ze een enorm loyale fanbase hebben. Super Mario, Zelda, al die IP's hebben een grote loyale fanbase.


Raines kijkt uit naar de NX, Nintendo's nieuwe spelcomputer die later dit jaar wordt onthuld en in maart 2017 moet verschijnen. "We horen er de laatste tijd veel meer over dan in het verleden. Nintendo is intere ant omdat ze dingen zo lang stil kunnen houden. En ze hebben net hun leider verloren, dus ze hebben een periode van rouw gehad. NX klinkt spannend. We kijken er naar uit. Ze zijn in alles wat ze doen innovatief, dus ik hoop dat ze met iets spannends en innovatiefs uitkomen. We worden zeker dominant in het distribueren van dat platform."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou