D&D-game Sword Coast Legends dit jaar naar pc | Gamer.nl

D&D-game Sword Coast Legends dit jaar naar pc | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

In Sword Coast Legends kunnen vier spelers tegelijk spelen in de coöpmodus. Bovendien is er een optionele rol van Dungeon Master. Deze kan de vier spelers helpen of hinderen, zoals gebruikelijk is in Dungeons & Dragons-bordspellen. Ook kunnen Dungeon Masters een eigen kerker ontwerpen en delen met anderen.

Spelers kunnen een personage maken en hebben daarbij de keuze uit vijf ra en en zes kla es. Het spel bevat tactische gevechten waarin samenwerken centraal staat. Het is mogelijk om de gevechten te pauzeren om een strategie te plannen. Sword Coast Legends is gebaseerd op de vijfde regelset van Dungeons & Dragons en bevat verhalende elementen uit deze editie.

De studio n-Space maakt Sword Coast Legends, deze ontwikkelaar maakte eerder DS- en 3DS-games. Dragon Age Origins-director Dan Tudge staat aan het hoofd van de studio. Warframe-maker Digital Extremes gaat de game uitgeven. N-Space werkt samen met D&D-eigenaar Wizards of the Coast om de game mogelijk te maken. Het spel komt later dit jaar uit op Steam, maar is daar al wel te vinden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou