DayZ-ontwikkelaar bezig met oprichten eigen gamestudio | Gamer.nl

DayZ-ontwikkelaar bezig met oprichten eigen gamestudio | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Ik wil een Valve in het Zuid-Pacifische gebied maken, als Valve zich zou focu en op het maken van games en niet Steam." Hall geeft aan dat hij de werkwijze van Valve kan waarderen en altijd het juiste ontwikkeltalent weet te vinden voor games die zich voornamelijk richten op multiplayer. Hij voegt daaraan toe: "Gabe Newell is altijd op zoek naar echt goede modding teams."

De nieuwe studio financiert Hall zelf met het geld dat hij heeft verdiend aan DayZ.  Momenteel heeft hij al de eerste mensen aangenomen en een eerste project bij zijn nieuwe studio is al in ontwikkeling. In de toekomst wil hij zich voornamelijk richten op games met een nadruk op multiplayer, maar het eerste project draait hier niet om. Dit betreft een Tycoon-achtige singleplayergame. "Het is niet bepaald een game die je wegblaast, maar het is belangrijk om de richting en aanpak en het team goed neer te zetten."

Deze eerste game moet in het begin van 2015 verschijnen. Hall moet nog een naam registreren voor zijn nieuwe studio, hierover meldt hij dat in de naam in ieder geval 'Rocket' terugkomt, Halls bijnaam op onder meer Reddit. 

DayZ

Hall blijft betrokken bij de ontwikkeling van DayZ, omdat hij naar eigen zeggen veel kennis blijft hebben van de opbouw van de game. Eind 2014 hoopt hij dat de game echt helemaal af is. Als dat het geval is, gaat hij ook verder verkennen hoe een eventuele consolerelease van DayZ er uit zou kunnen zien. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou