Davilex stopt niet geheel met het maken van games | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Kwamen we gisteren nog met het nieuws dat het gedaan was met de games van het Nederlandse Davilex; vandaag is het een en ander duidelijker gemaakt door het softwarehuis zelf. Zo blijkt het bedrijf zich niet helemaal uit de gamesmarkt terug zal trekken, maar dat de interne developmentstudio wel zal verdwijnen.

In plaats daarvan zal Davilex samenwerkingen starten met externe development-studios, die zich op hun beurt weer bezig houden met bekende licensies zoals Miami Vice. In hoeverre het hier gaat om Nederlandse development-studios is niet bekend.Davilex Games maakt strategische keuze voor toekomst als global publisher

Houten, 14 januari 2003

Davilex Games, de succesvolle Nederlandse uitgever en ontwikkelaar van games voor Playstation2, PSone en PC, kondigt aan de strategische keuze te hebben gemaakt om zich in de toekomst uitsluitend te richten op het wereldwijd uitgeven van titels voor de verschillende nieuwe generatie consoles en de PC. Om zich volledig op haar publishing activiteiten te kunnen richten zal de interne ontwikkelstudio (verantwoordelijk voor de ontwikkeling van succe en als A2 Racer, AutoBahn Raser, London Racer en sinds kort Knight Rider – The Game) worden gesloten.

Door het aanscherpen van de focus en het uitgeven van kwalitatief hoogstaande titels zal Davilex Games haar positie als Europese speler met wereldwijde ambities in de games industrie verder kunnen versterken. In 2002 koos Davilex Games al voor de ontwikkeling van producten op basis van populaire licenties. Naast de action-adventure race game Knight Rider (release november 2002), heeft Davilex Games ook nog claim weten te leggen op de licentie van de oorspronkelijke en uitermate populaire tv serie uit de jaren 80 – “Maimi Vice”. Davilex Games zal deze ingeslagen weg blijven volgen. Onderhandelingen zijn reeds gestart tal van andere bekende film en televisie licenties.

Voor de ontwikkeling van nieuwe releases zal Davilex Games voortaan samenwerkingen aangaan met externe ontwikkelstudio's. Deze vorm van samenwerking met externe partijen zal Davilex Games de flexibiliteit bieden om uit te wijken naar andere genres. De keuze om samen te werken met externe ontwikkelstudio's zorgt niet alleen voor een betere cost-control, maar biedt tevens de extra ruimte die de veel omvattende publishing activiteiten vereisen.

Davilex Games zal zich ook opstellen als publisher en/of distributeur van 3rd party producten. Uiteraard geniet Davilex Games op dit vlak een sterke positie in haar thuismarkt, de Benelux, maar ook de ervaring die zij heeft opgebouwd in Europa in de afgelopen jaren zorgt er voor dat Davilex Games de juiste keuze zal zijn voor internationale partijen op zoek naar een sterke partner.

Davilex Games verwacht dat haar nieuwe rol als global publisher zal leiden tot een voorspoedig 2003. Wat er precies met de huidige werknemers van Davilex Games zal gebeuren is onbekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou