Darksiders II bevestigd als lanceergame Wii U | Gamer.nl

Darksiders II bevestigd als lanceergame Wii U | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dalton zegt dat Darksiders II voor Wii U wordt ontwikkeld naast de andere versies van de game. Daarnaast heeft ontwikkelaar Vigil een klein team op de Wii U-versie gezet om de mogelijkheden van de controller te benutten. "Het is als basis dezelfde game, maar met toegevoegde mogelijkheden om dingen te kunnen doen die je op andere consoles niet kan doen", aldus Dalton.

Als voorbeeld van de mogelijkheden van de Wii U controller noemt Dalton het wi elen tu en items. "Bijvoorbeeld: ik ren en ondertu en wil ik een ander item vastpakken, dan kan ik dit tegelijkertijd doen. Dat is groot, het onderbreekt de game op geen enkele manier, het gaat niet een menu in, het is gewoon een aanraking terwijl ik speel." 

Darksiders II verschijnt 29 juni voor Xbox360, PlayStation 3 en PC. De exacte releasedatum van de Wii U-versie is vooralsnog onbekend; Nintendo heeft nog niet aangekondigd wanneer zijn nieuwe console precies in de winkels ligt.  

 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou