'Cyberpunk 2077-ontwikkelaars maken werkweken van honderd uur'

'Cyberpunk 2077-ontwikkelaars maken werkweken van honderd uur'

Sommige werknemers van CD Projekt Red zouden werkweken van honderd uur draaien om Cyberpunk 2077 af te krijgen.

Dat claimt journalist Jason Schreier op Twitter. Schreier bericht de afgelopen maanden vaker over de zogeheten 'crunch' binnen de studio. Nadat het spel gisteren wederom werd uitgesteld - van 19 november naar 10 december - deed Scheier meer uit de doeken over wat hij hoort over de situatie binnen de studio.

"Een CD Projekt Red-werknemer vertelde mij recentelijk dat hij net een werkweek van honderd uur had gedraaid. Een andere voormalige ontwikkelaar vertelde mij dat hij een van zijn vrienden daar had gezien en hij zag er 'fysiek ziek' uit."

Volgens Schreier moet het uitstel niet veel uitmaken voor de situatie waarin de werknemers verkeren. "Een uitstel van drie weken is ongebruikelijk, maar het verandert waarschijnlijk niet veel voor de ontwikkelaars. Velen van hen zullen ook in december crunchen om een patch voor na de lancering af te krijgen. Ik hoop wel dat deze realiteit nu duidelijk is voor mensen die dit probeerden te ontkennen."

Eerder dit jaar klapte een anonieme werknemer onder een bericht van Schreier op Reddit uit de school over de situatie binnen de studio. Zo zouden veel werknemers al sinds mei 2019 in de zogeheten 'crunch-modus' zitten.

Cyberpunk 2077 staat nu gepland voor een release op 10 december. De game komt dan uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar is via backward compatibility ook speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X en Series S. In 2021 moet een next-gen update uitkomen.

cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

100 uur, dan kun je volgens mij echt geen kwaliteit meer opleveren

0
test

voor de beeldvorming, naast 7 dagen per week werken hebben de medewerkers 9 uur van de dag over om iets anders te doen, zoals slapen.

0

Aanbevolen voor jou