Update: Cyberpunk 2077-ontwikkelaar luidt werkweek van zes dagen in

Update: Cyberpunk 2077-ontwikkelaar luidt werkweek van zes dagen in

Update: Studiohoofd Adam Badowski heeft in een bericht laten weten dat het een lastige, maar weloverwogen beslissing is geweest. De meerderheid van de studio begrijpt de keuze en iedereen wordt goed gecompenseerd voor de extra moeite. Badowski geeft verder aan dat 10% van de winst van 2020 direct verdeeld zal worden onder de werknemers.

Origineel bericht: Bij CD Projekt Red draaien werknemers nu werkweken van zes dagen om Cyberpunk 2077 op tijd af te krijgen.

Dat blijkt uit een reportage van Bloombergs Jason Schreier. Cyberpunk 2077 is al eerder uitgesteld en staat nu op 19 november gepland. Om die releasedatum te halen werkt het team zes dagen in de week aan de game. Dat heeft een anonieme werknemer van de studio aan hem verteld.

Schreier schrijft dat dit extra opvallend is, omdat de studio vorig jaar nog aan hem vertelde dat het alles op alles zette om de zogenaamde 'crunch' binnen de industrie te verminderen. Onder crunch verstaan we de periode voor de release van een game waarbij werknemers meer dan gebruikelijk moeten werken, wat vaak niet ten goede komt van de (geestelijke) gezondheid van hen.

Volgens de reportage stoppen een aantal werknemers al meer dan een jaar verschillende nachten en weekenden in de ontwikkeling van de game. De crunch zou op dit moment vooral draaien om het wegwerken van bugs en laatste problemen.

De werkweek van zes dagen zou door studiohoofd Adam Badowski via een e-mail naar alle werknemers zijn aan gekondigd. In de e-mail valt te lezen dat van werknemers verwacht wordt dat ze "de gebruikelijke hoeveelheidwerk en één dag van het weekend" draaien in de laatste weken voor release. "Ik weet dat dit haaks staat op wat we hebben gezegd over crunch, maar we hebben alle andere opties om deze situatie te overkomen al gebruikt."

Cyberpunk 2077 moet op 19 november verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Het spel is dan via backward compatibility ook speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Een next-gen update moet op een later moment uitkomen, net zoals een Google Stadia-versie.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Als ze de werknemers belonen voor het harde werken, bijvoorbeeld door extra uit te betalen (150 of 200%) of door ze alle gewerkte weekenddagen als vrije dagen aan te bieden, why not?

0
test

@Djobba007 Omdat geld niet alles is. Veel mensen werken om te leven, niet andersom. Met geld koop je niet alles. Zullen genoeg werknemers zijn die gewoon tijd met hun vrouw/man en kinderen willen doorbrengen. Ook deze mensen gooien waarschijnlijk hun hard en ziel in de 40+ uur die ze werken, maar 6-1 ipv 5-2 werk/prive verhouding hakt er echt wel flink in hoor.

0

@Djobba007 Dat is natuurlijk prima mits het vrijwillig is en niet met dwang. Sommige mensen leven om te werken. Anderen werken om te kunnen leven.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver - ik denk dat we hier een onoverkomelijk verschil van mening hebben

0
test

@denver Ik ben zelf ook kritisch op fouten in de artikelen van gamer.nl, maar in dit geval is er toch echt niets mis mee. Het is hooguit een wat ongebruikelijke manier, maar voor zover ik zie is het geen verkeerd Nederlands of zo

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou