Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red gehackt

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red gehackt

Cyberpunk 2077- en The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red is gehackt.

Dat heeft het bedrijf via Twitter laten weten. Via zogenaamde ransomsoftware heeft de hacker er voor gezorgd dat het bedrijf niet meer bij zijn eigen bestanden kan. Ook zouden onder andere de broncodes en de next-gen update voor The Witcher 3: Wild Hunt in handen zijn van de hacker.

Daarnaast zou de hacker in het bezit zijn van diverse documenten gerelateerd aan investeringen, personeelszaken en juridische zaken. De back-ups van het bedrijf zijn nog wel intact. Gegevens van spelers zouden niet tot de gehackte bestanden horen.

De hacker eist losgeld en geeft de ontwikkelaar 48 uur om aan de eis te voldoen, waarna de persoon in kwestie claimt dat de studio weer toegang krijgt tot deze bestanden. Betaalt CD Projekt niet, dan dreigt de hacker deze bestanden online te publiceren of te verkopen. Ook zouden journalisten de bestanden ontvangen.

CD Projekt Red laat weten niet te willen onderhandelen met de hacker. Het Poolse bedrijf staat in contact met de autoriteiten over de kwestie. Daarnaast is men bezig met het terugkrijgen van de bestanden via de back-ups.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

He meneer de hacker; doe dat eens niet.. we moeten nog een next gen versie krijgen.

0

@kleinekoosjer De overweldigende kritiek op de game gaat niet op voor de pc versie. Afgezien van wat bugs en kleine terugkerende foutjes in de game is het grafisch en qua audio een fantastische game. Leuk verhaal, realistische animaties, likeable karakters. Op de pc is het gewoon een next gen game. De foutjes zouden nog wel uit de game mogen worden gehaald alleen het is jammer dat iedereen weer op de bandwagen is gesprongen, dit keer in negatieve zin. Ik krijg argumenten dat de game te leeg zou zijn en meer argumenten die gewoon niet haalbaar zijn in een game tenzij je 3 tot 4 keer zoveel mensen aan de game laat werken. De verwachtingen waren waarschijnlijk ook te hoog. Als je het vergelijkt met GTA5 wat 2 keer zoveel mankracht had en daar niet spreekt over lege delen in de stad dan kun je vanuit mijn perspectief geen objectieve vergelijking maken voor zover mogelijk en ben je ergens anders door beinvloed of biased. En dan word GTA5 de hemel in geprezen. De logica is bij sommige mensen ver te zoeken. Ik hoop voor de mensen die aan de game gewerkt hebben en de studio dat de game alsnog in de buurt komt van het succes wat het verdiende afgezien van de release die nooit op de oude consoles versies had moeten plaats vinden.

0
test

@004 maar mensen vergelijken games nou graag met andere games. En ja gta 5 is de beach mark kwa open wereld games. Heb wel wat videos gezien van wat gta 5 wel heeft en cyberpunk niet en dat is best veel en sommige dingen zijn zo klein dat had er makkelijk in gekund. Ik stoor me er zelf niet aan en vind cyberpunk op de kleine bugs na een geweldige game maar ik zie wel het mist wat kleine details die in gta wel zaten simpele dingen.

0
test

@004 Ik heb geen kritiek op deze game hoor. Iets van 40 a 50 uur in en ik zit nog ergens in het begin. Speel hem op mijn gemakkie op de Series X en vind hem pretty awesome. Ik duidde alleen op het feit dat deze actie niet mee gaat helpen in het optimalisatie proces.

0

"Your have been epically pwned!". Your. Met een R. Alleen daarvoor zou het stuk vreten al lijfstraffen moeten krijgen. Als je stoer gaat lopen doen, doe het dan tenminste goed :(

0

Aanbevolen voor jou